In memoriam Plutonier adjutant Tăbăcaru Florin-Liviu!

Marți, 30 Martie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

In memoriam Plutonier adjutant Tabacaru Florin Liviu | imaginea 1 Un salvator vrâncean a plecat la ceruri! Sâmbătă, 27 martie a.c., un pompier vrâncean, un salvator de vieți și un suflet cât un munte de umanitate a fost ales de Dumnezeu să se alăture Armatei îngerilor!

Vestea cutremurătoare despre pierderea prematură a plutonierului adjutant Tăbăcaru Florin-Liviu a venit în dimineața zilei de sâmbătă, în urma groaznicului accident feroviar care a avut loc în municipiul Adjud.

Durerea resimțită nu poate fi exprimată în cuvinte, iar trecerea sa în neființă îndoliază sufletele colegilor săi, știind că dragul lor camarad, plutonier adjutant Tăbăcaru Florin-Liviu a lăsat în urmă o soție și trei copii ale căror destine vor rămâne veșnic nemângâiate de dragostea unui soț și tată model.

Faptele bune pe care le-a făcut în timpul vieții îi vor deschide drumul spre împărăția cerurilor, de acolo de unde își va veghea familia și colegii cu aceeași dăruire, curaj și devotament, cum a făcut și când se afla în preajma lor.

Este nespus de greu să se vorbească la timpul trecut despre acest om de o aleasă ţinută morală, care a slujit Arma Pompieri, cu dragoste și profesionalism, în cei aproximativ 15 ani de activitate. Plutonier adjutant Tăbăcaru Florin s-a născut la data de 20.02.1980, în localitatea Adjud, județul Vrancea.

Acesta și-a început cariera de pompier la 01 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, în prezent, ocupând funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale la Secția de Pompieri Adjud. Dedicat trup și suflet profesiei, subofițerul a fost recompensat în anul 2018, cu semnul onorific ”În serviciul patriei” pentru 15 ani de activitate.

Mereu în slujba semenilor, va rămâne în memoria celor dragi exact așa cum el însuși zicea: ”Viața mea de creștin și militar vreau să o reflectez prin binele față de aproapele meu!”. El ne-a arătat cum sângele de pompier salvează viețile celor suferinzi. Timp de aproape 9 ani, cu regularitate, a donat trombocite unui pacient care suferea de o boală rară de sânge.

Anul trecut, în luna decembrie, mâinile lui, prin aplicarea manevrelor de resuscitare, au readus la viață un om aflat în stop cardio-respirator. De asemenea, în luna februarie 2019, a găsit un portofel cu o importantă sumă de bani, pe care l-a restituit posesoarei de drept. Faptele sale au demonstrat permanent iubire față de oameni, spirit civic și credință în Dumnezeu.

O inimă bună a încetat să bată, iar un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre apropiați!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.