In memoriam Colonel (r) Mihăescu Valentin!

Marți, 30 August 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

In memoriam Colonel  r  Mihaescu Valentin | imaginea 1 De miercuri, 24 august a.c., 𝒐 𝒊𝒏𝒊𝒎𝒂̆ 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒂 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒕𝒂𝒕 𝒔𝒂̆ 𝒃𝒂𝒕𝒂̆, 𝒊𝒂𝒓 𝒖𝒏 𝒔𝒖𝒇𝒍𝒆𝒕 𝒏𝒐𝒃𝒊𝒍 𝒔-𝒂 𝒓𝒊𝒅𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒍𝒂 𝒄𝒆𝒓! Domnul 𝒄𝒐𝒍𝒐𝒏𝒆𝒍 (𝒓) 𝑴𝑰𝑯𝑨̆𝑬𝑺𝑪𝑼 𝑽𝑨𝑳𝑬𝑵𝑻𝑰𝑵 s-a născut pe 15 𝑖𝑢𝑛𝑖𝑒 1927, 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑎 𝐺𝑎𝑙𝑖𝑙𝑒𝑠̦𝑡𝑖, 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝐼𝑧𝑚𝑎𝑖𝑙, 𝑈.𝑅.𝑆.𝑆.

La începutul anului 1948 a fost admis la Școala de subofițeri jandarmi Găești, de unde, în toamna aceluiași an, este transferat în cadrul Școlii de ofițeri politici ai Ministerului de Interne - București, pe care a absolvit-o cu succes, fiind înaintat în gradul de 𝑠𝑢𝑏𝑙𝑜𝑐𝑜𝑡𝑒𝑛𝑒𝑛𝑡.

Ca urmare a rezultatelor pozitive obținute pe timpul îndeplinirii funcțiilor de ofițer, dar și pe parcursul misiunilor încredințate, în luna martie a anului 1976 a fost promovat în funcția de comandant al 𝐺𝑟𝑢𝑝𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑃𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖 𝑎𝑙 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦.

Dorința sa constantă de progres și cunoaștere, conturată de profesionalism și consecvență în activitate, a condus la atingerea obiectivelor grupului, obținând de mai multe ori 𝐷𝑖𝑝𝑙𝑜𝑚𝑎 “𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑢𝑛𝑡𝑒”. Cu dragoste pentru Arma pompieri, a făcut cinste uniformei militare timp de 38 de ani. Trecerea în rezervă, ca urmare a vârstei înaintate, dar și a unor afecțiuni medicale, a avut loc în anul 1987.

Faptele sale, încărcate cu iubire față de cei apropiați, îi vor deschide drumul spre împărăția cerurilor, de unde își va veghea familia și camarazii, cu același curaj și devotament, cum a făcut și când se afla în preajma lor. Reprezentanții ISU Timiș își exprimă 𝒊̂𝒏𝒕𝒓𝒆𝒂𝒈𝒂 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒂𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒅𝒓𝒆𝒔ează 𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆𝒓𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒐𝒍𝒆𝒂𝒏𝒕̦𝒆 𝒇𝒂𝒎𝒊𝒍𝒊𝒆𝒊 𝒊̂𝒏𝒅𝒖𝒓𝒆𝒓𝒂𝒕𝒆!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.