In memoriam Sublocotenent (p.m.) Fripis Marius-Daniel!

Vineri, 02 Septembrie 2022Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

In memoriam Sublocotenent  p m   Fripis Marius Daniel | imaginea 1 Au trecut 7 ani de la moartea unui erou!

29 august 2015 va rămâne veșnic în istoria inspectoratului ca o zi care a provocat multă suferință și întristare în rândul personalului și membrilor familiei sublocotenentului (post-mortem) FRIPIS MARIUS-DANIEL, care și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie. Pompierul constănțean a participat în acea dimineață la o ultimă misiune în lupta pentru salvarea vieții semenilor.

Sâmbătă, 29 august 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie încărcată cu gpl.

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentului de Pompieri Constanţa-Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni incompatibile cu viața și fiind declarat decedat de medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei.

Pentru curajul şi devotamentul său faţă de Arma pompieri, Marius-Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi i s-a acordat Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler de preşedintele României. Totodată, în semn de recunoştinţă, unitatea unde pompierul a activat îi poartă acum numele - Detaşamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel”.

Sâmbătă, 27 august a.c., a avut loc slujba de pomenire. Foștii colegii au adus un pios omagiu eroului pe care îl păstrează în memoria lor ca pe un bun camarad, iar tristețea și regretele se pot observa în continuare pe fețele tuturor celor care l-au cunoscut. Pentru pompieri, timpul vindecă orice, dar niciodată amintirile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.