In memoriam Colonel Popa Daniel Gheorghe!

Luni, 07 Noiembrie 2022Constanța
Sursa Foto: Facebook ISU Constanța

In memoriam Colonel Popa Daniel Gheorghe | imaginea 1 Pios omagiu, tristă și dureroasă amintire la împlinirea a 2️⃣ ani de la despărțirea de omul general de brigadă – cu o stea, post-mortem, Daniel Gheorghe POPA. General de brigadă (post-mortem) Daniel Gheorghe Popa a încetat din viață în ziua de 4 noiembrie 2020. Avea 57 de ani.

Din 15 iulie 2016 până noiembrie 2020, a fost Inspector-şef I al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa. Evoluția în cariera militară a fost susținută de seriozitate și profesionalism. A fost recompensat în repetate rânduri, fiindu-i conferite numeroase ordine și semne onorifice militare.

A fost un ofițer pompier foarte bine pregătit, cu bogate cunoștințe de specialitate și militare, obiectiv și corect. A fost loial Armei Pompieri, respectuos și disciplinat. Calitățile sale l-au făcut să fie apreciat de comandanții IGSU, dovadă fiind cei 19 ani în care a avut ca sarcină conducerea a două unități de pompieri județene, Călărași și Constanța.

Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să insufle subordonaților săi dragostea față de profesia de pompier, primind în schimb, din partea acestora, respectul pentru felul său de a fi: un om bun, cu o inimă mare.

Colonelul Daniel Gheorghe Popa, victimă a pandemiei, a fost înaintat post mortem la gradul de general, la 11 noiembrie 2020, prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis. Va rămâne veșnic în memoria și în inima foștilor colegi!

La rândul lor, pompierii călărășeni păstrează vie imaginea şi cinstesc memoria camarazilor lor! Au trecut doi ani de la trecerea în nefiinţă a fostului lor comandant - Popa Daniel Gheorghe. Înainte de toate, Om, în adevaratul sens al cuvântului, militar desăvârșit, bun conducator, prieten adevărat și camarad de nădejde în orice imprejurare!

Și-a dedicat întreaga viață carierei militare, slujind în nobila misiune de salvare a vieților omenești și de protejare a bunurilor comunităților! Pompierii militari nu îl vor uita niciodată! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Requiescat in Pacem.

In memoriam Colonel Popa Daniel Gheorghe | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.