In memoriam Colonel inginer Cazacu Gică!

Vineri, 09 Decembrie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Cazacu Gică, născut 10.12.1946 - decedat 05.12.2022 Fostul comandant al Grupului de Pompieri Iași din perioada 1997 - 2001 a trecut la cele veșnice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași este în doliu, după ce fostul comandant al Grupului de Pompieri Militari ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐠𝐢𝐧𝐞𝐫 𝐆𝐢𝐜𝐚̆ 𝐂𝐀𝐙𝐀𝐂𝐔, 𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐞.

Vestea că domnul colonel ing. (rtg.) Gică Cazacu nu mai este printre ei, i-a întristat profund. A fost un om de excepție și un ofițer de pompieri desăvârșit, a cărui carieră vorbește de la sine.

A fost absolvent al Școlii de Ofițeri “Nicolae Bălcescu” Sibiu, promoția 1968, locțiitor al comandantului și Șef al Inspecției de prevenire a incendiilor în perioada 1985 - 1997 la Grupul de Pompieri Iași, iar din anul 1997 a devenit comandantul Grupului de Pompieri ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași.

După absolvirea școlii de ofițeri de pompieri, ofițerul Gică Cazacu a fost repartizat în anul 1968 la Grupul de Pompieri ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași.

În cei 33 de ani de carieră a fost recompensat cu diverse medalii și ordine, printre care și Medalia Meritul Militar clasa I, în anul 1979. Era căsătorit și avea doi copii. Pe data de 30 septembrie a anului 2001, domnul colonel a trecut în rezervă.

𝙎𝙪𝙣𝙩𝙚𝙢 𝙖𝙡𝙖̆𝙩𝙪𝙧𝙞 𝙙𝙚 𝙛𝙖𝙢𝙞𝙡𝙞𝙖 𝙞̂𝙣𝙙𝙤𝙡𝙞𝙖𝙩𝙖̆, 𝙞̂𝙣 𝙖𝙘𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙢𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙜𝙧𝙚𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙞𝙣𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙙𝙚 𝙩𝙧𝙚𝙘𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙡𝙖 𝙘𝙚𝙡𝙚 𝙫𝙚𝙨̦𝙣𝙞𝙘𝙚 𝙖 𝙙𝙤𝙢𝙣𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙘𝙤𝙡𝙤𝙣𝙚𝙡! 𝘿𝙪𝙢𝙣𝙚𝙯𝙚𝙪 𝙨𝙖̆-𝙡 𝙤𝙙𝙞𝙝𝙣𝙚𝙖𝙨𝙘𝙖̆ 𝙞̂𝙣 𝙡𝙞𝙣𝙞𝙨̦𝙩𝙚 𝙨̦𝙞 𝙥𝙖𝙘𝙚!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.