In memoriam Căpitan Tănasă Constantin!

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

In memoriam Capitan Tanasa Constantin | imaginea 1 Un pompier vasluian a plecat între îngeri…Căpitan Tănasă Constantin a luptat până în ultima clipă, însă a trecut la cele veșnice, pentru a sluji în Împărăția Cerurilor.

De sâmbătă, 15 aprilie a.c., Cpt. Constantin Tănase, tată, soț și camarad extraordinar, a pierdut mult prea devreme lupta cu moartea, alăturându-se Armatei pompierilor pentru a veghea de undeva de sus, din Împărăția Cerurilor. Vestea trecerii sale la cele veșnice i-a cutremurat pe toți și a lăsat un mare gol în suflete, pompierul vasluian stingându-se la doar 41 de ani.

Căpitan Constantin Tănasă a fost un coleg și un camarad extraordinar, un salvator pentru care sintagma ,,nu se poate” nu exista în vocabular, un OM blând pentru care ajutorarea semenilor, altruismul era o caracteristică înnăscută.

Din urmă cu 16 ani, de când a îmbrăcat uniforma de pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui, de-a lungul carierei, la început ca subofițer, Constantin Tănasă a participat la numeroase intervenții dificile.

Apoi a făcut parte din echipa dispeceratului unității, gestionând apelurile primite de la persoanele aflate în diferite situații de urgență. Din anul 2021 a trecut în corpul ofițerilor și se ocupa de securitatea și sănătatea în muncă a camarazilor săi…

Apoi, a venit verdictul cumplit al unei boli crunte, căpitanul Constantin Tănasă angajându-se într-o luptă incredibilă, dar decisivă pentru propria viață. Din nefericire, acesta a pierdut această luptă și, fără să vrea, a semănat tristețe și înfrigurare în inimile colegilor.

Cu siguranță că acum se află aproape de Dumnezeu și tot ce rămâne este doar amintirea celor 16 ani în care a fost un pompier respectat, un tată și un soț devotat pentru familia sa. În urma sa rămân o soție îndurerată și doi copii care si-au pierdut stâlpul familiei mult prea devreme.

Toți cei care l-au cunoscut îl vor păstra în gând așa cum îl știau: cu firea sa optimistă și gata oricând să vină în ajutorul semenilor. În aceste clipe, Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei să îi dea alinare și putere!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.