In memoriam Lt. col. post-mortem Adrian Barbu!

Duminică, 10 Septembrie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

In memoriam Lt  col  post mortem Adrian Barbu | imaginea 1 Miercuri, 30 august a.c., s-au împlint 26 ani de la trecerea în neființă a Lt. col. post-mortem Adrian Barbu.

Memoria unei misiuni. „Ajunşi la apartamentul de unde ieşea fum, au bătut la uşă, dar nu li s-a răspuns. În momentul în care au încercat să forţeze intrarea cu o rangă, a ieşit un bărbat cu un cuţit în mână. I-a spintecat burta maiorului.

Fără să scoată vreun cuvânt şi fără să ceară vreo explicaţie, bărbatul din apartament, care avea probleme mintale, l-a atacat direct pe primul care i-a ieşit în cale, adică un militar în termen. L-a lovit în cureaua de la uniformă şi nu a reuşit să-i provoace nicio rană.

S-a năpustit apoi asupra următorului care se afla la intrare: maiorul Adrian Barbu. Din păcate, acesta nu avea curea: i-a spintecat, pur şi simplu, burta. „Ce-ai făcut, mă?“, a apucat să spună ofiţerul, şi a căzut secerat, într-o baltă de sânge.

Atacatorul s-a retras în apartament şi a închis liniştit uşa la loc. Ofiţerul a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Bagdasar Arseni“. Din cauza hemoragiei masive, a făcut stop cardio-respirator de două ori. S-a încercat resuscitarea, dar, din păcate, nu a mai putut fi salvat.”

Tot miercuri, s-a desfășurat ceremonialul militar și religios pentru comemorarea eroului pompier Locotenent-colonel post-mortem Adrian Barbu, care în anul 1997 a fost ucis de un bărbat pe care încerca să îl salveze dintr-un incendiu.

La monumentul ridicat în memoria acestuia, la Detașamentul de Pompieri Mihai Vodă, au fost depuse coroane de flori și a fost păstrat un moment de reculegere. Adrian Barbu rămâne în memoria celor care l-au cunoscut ca un om deosebit și un pompier curajos. Dumnezeu să-l odihnească. Respect!…..și suntem datori să nu uităm!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.