In memoriam Plutonier adjutant Bornaz Viorel!

Joi, 21 Septembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

In memoriam Plutonier adjutant Bornaz Viorel | imaginea 1 Plutonierul adjutant Bornaz Viorel a trecut mult prea devreme la cele veșnice.

Duminică, 16 septembrie a.c., plt. adj. Bornaz Viorel, pompier, soț și camarad de nădejde, a pierdut mult prea rapid lupta cu moartea, alăturându-se celor drepți întru Domnul, pentru a veghea de undeva de sus, din Împărăția Cerurilor.

Vestea trecerii sale la cele veșnice i-a cutremurat pe toți și a lăsat un mare gol în sufletele pompierilor vasluieni, colegul lor stingându-se fulgerător la doar 38 de ani.

Plutonierul adjutant Bornaz Viorel a fost un coleg și un camarad de excepție, un salvator pentru care sintagma ,,nu se poate”, nu exista în vocabular, un OM blând pentru care altruismul reprezenta o caracteristică fundamentală.

În urmă cu 17 ani, plt. adj. Viorel Bornaz a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt al județului Vaslui, Detașamentul Bârlad. Timp de cincisprezece ani și jumătate a lucrat ca subofițer operativ principal, iar din prima zi a anului 2022 a fost numit comandant de echipaj.

De-a lungul carierei sale de pompier salvator, plutonierul adjutant Bornaz Viorel a participat la numeroase intervenții dificile, aducându-și aportul la salvarea multor vieți și protejarea bunurilor celor aflați în primejdii.

Toate acestea, până în ziua de sâmbătă, 16 septembrie a.c., atunci când salvatorul a căzut ca secerat, suferind un prim infarct. Colegii aflați în preajma sa au sărit imediat, i-au acordat primul ajutor, l-au resuscitat și l-au făcut sa aibă puls.

Peste câteva minute, colegul lor a intrat pentru a doua oară în stop cardiorespirator, acesta fiind salvat pentru a două oară. În decurs de nici trei ore, salvatorul a intrat pentru a treia oară în stop cardiorespirator, fiind salvat și de această dată.

A fost stabilizat și apoi transportat la o unitate medicală de specialitate din municipiul Iași, prognosticul fiind rezervat. Din nefericire, la nici o zi, temerile medicilor ieșeni s-au adeverit, tânărul salvator plecând într-o altă lume, semănând, fără să vrea, tristețe și înfrigurare în inimile celor rămași în urmă.

Credem că acum, Viorel se află aproape de Dumnezeu și tot ceea ce rămâne, este doar amintirea celor 17 ani în care a fost un pompier în care îți puneai tot sprijinul. În urma lui, soția sa însărcinată în șase luni, trebuie să meargă mai departe, pentru a continua cea mai dificilă și complexă menire, aceea de a fi părinte.

În aceste clipe, Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei sale să îi dea alinare și putere. Drum lin spre cer, dragul nostru camarad!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.