In memoriam Sergent Blaj Ionel Cornel!

Marți, 05 Septembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

In memoriam Sergent Blaj Ionel Cornel | imaginea 1 În urmă cu 25 de ani, pompierul hunedorean Blaj Cornel, un tânăr de 26 de ani, curajos și foarte inimos, a plecat în misiune și, din păcate, nu s-a mai întors.

Într-o zi de luni, în 8 februarie 1998, împreună cu un echipaj de pompieri din Hunedoara, sergentul Blaj Ionel Cornel a participat la o intervenție complicată care avea drept scop salvarea vieții unui bărbat surprins într-o conductă de evacuare aflată pe platforma siderurgică, scoasă din funcționare cu puțin timp înainte.

Bravul pompier a fost cel care a pătruns în interior dar, din cauza inhalării unei cantități mari de monoxid de carbon, care nu era evacuat în totalitate, a decedat în timp ce încerca să scoată la aer persoana rănită, care era inconștientă.

Joi, 31 august a.c., cu câteva zile înainte de 13 septembrie, când se sărbătorește Ziua Pompierilor din România, la biserica din satul Ulm, comuna Cerbăl, unde se află mormântul fostului camarad, pompieri ai Detașamentului Hunedoara au depus o coroană de flori din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara, în semn de omagiu și respect. Dumnezeu să-l odihnească!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.