In memoriam eroii pompieri de la Mihăilești!

Joi, 14 Septembrie 2023Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

In memoriam eroii pompieri de la Mihailesti | imaginea 1 Cu respect și recunoștință, marți, 12 septembrie a.c., pompierii buzoieni i-au comemorat pe cei 7 pompieri care și-au pierdut viața în tragedia de la Mihăilești. Data de 24 mai 2004 a rămas în istorie ca cea mai neagră zi din familia pompierilor buzoieni.

De atunci, an de an și cu prilejul Zilei Pompierilor din România, la monumentul ridicat în cinstea eroilor pierduți la Mihăilești are loc o ceremonie religioasă, urmată de depunerea de coroane și jerbe de flori. De asemenea, ceremonia are loc simultan și la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii - Căpitan Pavel Zăgănescu.

Datoria pompierilor este de a reînnoi permanent promisiunea de a nu uita niciodată devotamentul lor fără margini și de a continua să le onoreze memoria prin servirea și protejarea comunității. Vor rămâne veșnic în sufletele celor rămași în urmă, care nu vor uita niciodată sacrificiul suprem înfăptuit de camarazii lor. Glorie eternă eroilor pompieri!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.