Maiorul Florin Burghelea a fost condus pe ultimul drum

Joi, 23 Noiembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Maiorul Florin Burghelea a fost condus pe ultimul drum | imaginea 1 O mare de oameni, bârlădeni, vasluieni, hușeni și ieșeni au participat, luni, 20 noiembrie a.c., la înmormântarea maiorului Florin Burghelea.

Tragedia care a lovit Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a avut un deznodământ oficial, maiorul Florin Burghelea a fost condus pe ultimul drum, salvatorul fiind înmormântat la Bârlad, în cimitirul “Eternitatea”.

Maiorul Florin Burghelea a fost înmormântat cu onoruri militare, așa cum merită orice salvator trecut la cele veșnice. Salvatorii pompieri iubesc și respectă viața. De aceea se și luptă pentru salvarea a tot ceea ce înseamnă viață. Totodată, pompierii conștientizează și respectă moartea, din cauză că, aproape zilnic, ei duc o luptă nedreaptă cu moartea.

Pompierii se luptă pentru salvarea vieții semenilor, însă, cel mai trist este că, uneori rănile nevăzute ale acestei continue înfruntări îi răpun chiar pe salvatori. Miercuri, 15 noiembrie a.c., o inimă de salvator a încetat să mai bată, iar un suflet curat a început călătoria spre Rai. Maiorul Florin Burghelea îi va veghea pe camarazii lui din Ceruri.

Este greu să vorbim despre camaradul nostru la trecut, trupul lui s-a întors în țărână, dar spiritul lui trăiește prin cei care îl vor pomeni de-acum încolo, dar și prin cei pe care i-a salvat, după ce familia a fost de acord cu prelevarea organelor viabile și compatibile.

În urma sa, maiorul Florin Burghelea a lăsat doi copii care nu înțeleg nicicum de ce au rămas fără stâlpul casei, o soție îndurerată, o mamă întristată, doi frați, prieteni și colegi care de-acum îl vor pomeni în gândurile lor pe omul care reușea mai mereu să nu supere pe nimeni. Dumnezeu să te ierte, camarade!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.