In memoriam Plutonier major ® Ștefan Cabaua!

Marți, 23 Aprilie 2024Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

In memoriam Plutonier major  r  Stefan Cabaua | imaginea 1 Familia salvatorilor tulceni este mai săracă de joi, 18 aprilie a.c. Cu durere în suflete și tristețe, familia salvatorilor tulceni, dar mai ales măcineni, este mai mică. Din păcate, din această zi, Plutonierul major ® Ștefan CABAUA s-a alăturat eroilor din Ceruri.

Acesta a fost un bun camarad și un om devotat meseriei pe care a îmbrățișat-o, fiind din anul 1985 și până în anul 1994 un membru important al Formației Civile de Pompieri din orașul Măcin, unde a avut rolul de șofer autospecială de stingere și mecanic.

Din 1 iunie 1994 a devenit, prin chemare în rândul cadrelor active, pompier la Grupul de Pompieri al județului Tulcea, Compania a II-a Măcin, unde a ocupat funcția de conducător autospecială. În anul 1998, la aproape 4 ani de când a devenit salvator, a fost numit în funcția de Comandant Echipaj.

S-a retras din activitate prin trecere în rezervă în anul 2002. Ștefan era căsătorit și avea un băiat care acum îi calcă pe urme într-o carieră militară. Dumnezeu să îl aibă în pază, iar de acolo de sus să vegheze pașii foștilor colegi la intervenții!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.