20 de ani de la tragedia de la Mihăilești

Luni, 27 Mai 2024Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

20 de ani de la tragedia de la Mihailesti | imaginea 1 24 Mai 2004, o dimineață ploioasă, Mihăilești..

Se împlinesc 20 de ani de la una dintre cele mai mari tragedii produse în istoria pompierilor militari din România în care și-au pierdut viața 18 persoane, în urma unei explozii de proporții.

Cu respect și recunoștință, pompierii buzoieni au comemorat pe cei 7 salvatori care au pus siguranța semenilor mai presus de propria viață în misiunea de la Mihăilești și au transmis sincere regrete familiilor tuturor celor ce și-au pierdut viata în acest tragic eveniment.

Rememorarea celor întâmplate în acea zi de luni, relevă și în ziua de astăzi curajul și devotamentul de care pompierii dau dovadă în cadrul misiunilor de zi cu zi și pericolele cu care aceștia se confruntă.

Anul acesta, prin eforturi susținute, pompierii din toată țara au făcut front comun pentru executarea lucrărilor de reabilitare a monumentului și a spațiului special destinat ceremoniilor militare cu acest scop.

Prin aceasta, se subliniază importanța comemorării acestui eveniment ce a reprezentat un moment de răscruce pentru comunitatea buzoiană și întreaga țară. Se adresează mulțumiri pe această cale tuturor celor implicați în acțiunile de reabilitare a monumentului pentru sprijinul și îndrumarea acordată! Pompierii buzoieni transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.