Autospecială nouă primită de I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

Vineri, 03 Octombrie 2014Dâmbovița

Autospeciala noua primita de ISU  Basarab I  Dambovita | imaginea 1 Începând cu data de 01 octombrie 2014, o autospecială nouă de intervenţie cu apă şi spumă a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa, aceasta urmând a fi repartizată Gărzii de Intervenţie Răcari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Titu.

Autospeciala a fost achiziţionată prin finanţarea obţinută, în cadrul unui proiect european, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Situații de Urgență Sud Muntenia”, în care Consiliul Județean Dâmbovița este membru.

Activitatea reprezintă un alt pas în dotarea cu tehnică de intervenție a subunităților I.S.U. ”Basarab I” Dâmbovița prin proiectul “Achiziţii echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud Muntenia etapa a-II-a”, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2014, Axa prioritară 3, Domeniul de intervenţie 3.3, derulat prin Consiliul Județean Dâmbovița.

Autospeciala este de tip SCANIA şi are în componență: scule și accesorii pentru intervenția la incendii, complet de intervenție la descarcerare și alte echipamente. Dispune de tracțiune 6x6 și poate fi utilizată și în teren accidentat. Rezervorul poate înmagazina 9000 litri de apă şi 900 litri de spumogen, este din polipropilenă și poate transporta și apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare și un tun pentru apă și spumă cu acționare manuală.

Tot prin acest program, până la sfârşitul anului 2014, va mai fi achiziţionată o autospecială pentru dotarea I.S.U. ”Basarab I” Dâmbovița, cu aproximativ aceleaşi caracteristici, dar cu rezervorul de apă cu capacitatea de 7000 litri.

Autospeciala noua primita de ISU  Basarab I  Dambovita | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.