Recepţia autospecialei achiziţionate prin Programul Operaţional Regional

Vineri, 03 Octombrie 2014Argeș

Receptia autospecialei achizitionate prin Programul Operational Regional | imaginea 1 În prezenţa autorităţilor judeţene, dar şi a reprezentanţilor firmei contractoare, marți, 30 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul I.S.U Argeș, a avut loc recepția autospecialei de lucru cu apă şi spumă, de 9.000 de litri capacitate, achiziţionată prin Programul Operaţional Regional (POR).

Autospeciala, în valoare de 1.394.584 lei, este prima dintre cele două autospeciale pe care unitatea noastră le va primi în cadrul etapei a II-a a proiectului. Aceasta va fi repartizată la Detaşamentul de Pompieri Piteşti.

Utilajul, de tip SCANIA, 6x6, de 450 CP, este dotat şi utilat conform standardelor actuale în domeniu. Cuprinde echipamente moderne, cum ar fi: termometru laser, cameră de termoviziune, detector de gaze, detector de reţele de curent, modul de descarcerare şi echipament de protecţie pentru echipaj. Pe lângă acestea, autospeciala mai este dotată cu o pompă de înaltă şi joasă presiune şi un tun, acestea putând fi folosite concomitent.

Receptia autospecialei achizitionate prin Programul Operational Regional | imaginea 2 În urma derulării Programului Operaţional Regional, prin Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale - Domeniul major 3.3.: Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţie în situaţii de urgenţă, unitatea noastră a primit următoarele echipamente:

1 autospecială de cercetare NBCR – Mercedes – repartizată la Detaşamentul de Pompieri Piteşti (15.06.2011);

2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie (MAN) (2000 l apă şi 120 kg spumogen) – repartizate la Detaşamentul de Pompieri Piteşti şi Detaşamentul de Pompieri Bradu (03.11.2011);

3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită (SCANIA) (5000 l apă şi 500 kg spumogen) – repartizate la Detaşamentul de Pompieri Mioveni, Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş şi Detaşamentul de Pompieri Câmpulung (25.11.2011);

1 autospecială pentru descarcerări grele (MAN) – repartizată la Detaşamentul de Pompieri Bradu (18.11.2011);

Programul Operaţional Regional 2007-2013 este finanţat din bugetul de stat şi bugetele locale (Consiliul Judeţean), fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – unul din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.