Şenilată la Vaslui

Joi, 25 Decembrie 2014Vaslui

Senilata la Vaslui | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui are în dotare începând de vineri, 19 decembrie, o autospecială şenilată. Autovehiculul a ajuns în administrarea inspectoratului cu ajutorul Consiliului Judeţean Vaslui, în cadrul proiectului  “Imbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă” , promovat in cadrul POR 2007-2013, Axa 3 “Imbunătăţirea infrastructurii sociale”, prin “Îmbunătăţirea dotarii cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”.

Autoşenilata, cu tracţiune 8 X 8, este un vehicul specializat pentru intervenţii în zone izolate, care nu pot fi accesate în alte condiţii. Vehiculul poate urca uşor un teren în pantă, pe terenuri mlăştinoase şi prin nămeţi în vederea evacuarii victimelor, cu acordarea primului ajutor, fiind dotată şi cu targă specială. Aceasta este prevăzută cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi, în plus se poate transforma în vehicol amfibie pentru traversarea apelor.

Vehiculul are o capacitate de transport de maxim şase persoane pe uscat şi patru pe apă, iar în condiţiile transportării unei victime permite deplasarea cu patru persoane (victima pe targă plus alte trei persoane). Autospeciala este dotată cu autoturism de tractare şi platforma, având şi un sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime, maşina urmând a deservi întreg judeţul Vaslui.

În cadrul aceluiaşi proiect, în perioada următoare la sediul inspectoratului vor ajunge şi trei autofreze. Acestea au în dotare o freză de capacitate mare şi vor acţiona pentru deszăpezirea drumurilor şi facilitarea accesului autospecialelor de pompieri, SMURD şi SAJ la locul intervenţiei. Nici autofrezele nu au o singură destinaţie, pe timpul verii autofrezele vor transporta câte un rezervor de apă, cu capacitatea de 7.000-9.000 litri, fiind dotate cu câte o pompă de alimentare a rezervorului şi/sau refulare a apei pentru stingerea incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.