Șase motociclete SMURD vor asigura acordarea primului ajutor calificat în capitală

Marți, 01 Martie 2016București

Sase motociclete SMURD vor asigura acordarea primului ajutor calificat in capitala | imaginea 1 Având în vedere că prioritatea noastră este reprezentată de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, începând cu data de marți, 1 martie a.c., în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov sunt operaționalizate alte patru motociclete de intervenție urbană SMURD.

Proiectul reprezintă concretizarea unei inițiative mai vechi, la nivelul Capitalei fiind operaționale două motociclete SMURD începând cu anul 2011. Motocicletele vor fi utilizate ca primă intervenție medicală în Municipiul București și se vor amplasa în puncte temporare de dislocare, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat: zona Magazin Unirea, zona Cora Lujerului, zona Piața Victoriei, zona Pasaj Băneasa, zona Magazin Obor, zona Dristor. Acest fapt va conduce la micșorarea timpului de răspuns și asigurarea primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care, în sprijin, ajunge o ambulanță cu capacitate de transport.

Motocicletele de intervenţie urbană SMURD vor fi alocate pentru evenimentele produse în locuri publice (pe stradă, în pieţe publice, staţii RATB, etc; exemple: accidente rutiere, persoane căzute pe stradă, alte tipuri de evenimente produse în afara clădirilor) la care sunt solicitate resurse medicale de prim ajutor calificat. Acestea vor interveni pe principiul „binomului” – astfel vor fi alertate şi se vor deplasa la intervenţie două motociclete de intervenţie urbană SMURD, cele mai apropiate de locul evenimentului.

Imediat după alertarea echipajelor moto SMURD, se vor aloca, în sprijin, un echipaj de prim ajutor cu capacitate de transport sau alte tipuri de echipaje, în funcţie de necesităţile de la locul intervenţiei. Motocicletele, dotate cu echipamente pentru acordarea primului ajutor calificat, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, în luna octombrie 2015, în cadrul unui proiect dezvoltat de Fundația „Pentru SMURD” și LIDL România.

De asemenea, au fost achiziționate și 23 echipamente speciale de protecție pentru personalul care va utiliza motocicletele în acțiuni de intervenție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.