„Girafele” au intrat în dotarea pompierilor

Marți, 26 Martie 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

Girafele  au intrat in dotarea pompierilor | imaginea 1 Cele șase automacarale cu braţ ridicător şi platformă pentru transport, accesorii şi materiale, achiziţionate prin proiectul european MULTIRISC-modul I, sunt destinate unor misiuni de căutare-salvare în urma producerii unor seisme/prăbuşiri de clădiri, descarcerare grea, alunecări de teren sau accidente industriale.

Folosirea autospecialelor reduce mult timpul de intervenţie, datorită performanţelor de ridicare: braţ principal-minimum 21 tone la raza de 4,4 m şi braţ secundar-minimum 1,5 tone la raza de 29 m.

Tehnica de intervenţie va intra în dotarea Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU) Ciolpani și în alte cinci județe: Constanţa, Iaşi, Vrancea, Sibiu și Timiş.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.