Achiziţie de autospecială pirotehnică

Joi, 11 Aprilie 2019Olt
Sursa Foto: ISU Olt

Achizitie de autospeciala pirotehnica | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Matei Basarab” al județului Olt a operaționalizat, începând din aprilie, a.c., o autospecială pirotehnică, achiziționată din fondurile Consiliului Județean Olt, valoarea investiției fiind de aproximativ 135.000 de lei.

Autospeciala este încadrată cu trei pompieri pirotehnicieni, un comandant de echipaj, un conducător auto și un servant și acționează pentru asanarea teritoriului județului Olt de muniția neexplodată și transportul acesteia în condiții de siguranță pentru populație și participanții la trafic.

Autospeciala are o gardă înaltă la sol și un sistem de deplasare de 4x4, menite să ajute pentru o intervenție promptă în orice condiții de teren, beneficiază de dotări de ultimă generație privind siguranța, datorită materialului din care este confecționat compartimentul destinat depozitării muniției pe timpul transportului, privind sistemul de radiocomunicații, precum și dispozitivele acustice și luminoase prin care atenționează populația. Aceasta este omologată de Registrul Auto Român ca vehicul cu echipare specifică I.G.S.U.

În ultimii ani, în vederea optimizării operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, în dotarea pompierilor olteni au intrat mai multe autospeciale și echipamente moderne de intervenție, în urma derulării de către Consiliul Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în calitate de beneficiar final, a unor proiecte cu fonduri europene sau cu finanțare din bugetul Consiliului Județean.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.