"Autospecialele voastre au tracțiune 4x4?"

Luni, 15 Aprilie 2019Cluj
Sursa Foto: ISU Cluj

Autospecialele voastre au tractiune 4x4 | imaginea 1 Întrebare primită de ISU Cluj: "Autospecialele voastre au tracțiune 4x4?"

  1. Capacitățile autospecialelor/ambulanțelor nu sunt definite doar de tipul de tracțiune al acestora. Esențial este să fie pe acestea oameni bine pregătiți și motivați și care să beneficieze de echipamente/instrumentar adecvat misiunilor de salvare pe care le îndeplinesc.
  2. Tipul de tracțiune, cât și dotarea autospecialelor noastre sunt proiectate astfel încât să poată folosi cât mai eficient resursele avute la dispoziție, dar în același timp să ne ofere posibilitatea de a ajunge în zonele greu accesibile.
  3. Din câte știm, încă nu s-a inventat mașina care să aibă sistem performant 4x4 și, în același timp, să presupună costuri acceptabile de întreținere și consum de carburanți. Drept pentru care, noi deținem atât autospeciale cu tracțiune simplă, cât și cu tracțiune integrală. Un aspect important îl considerăm faptul că avem șoferi care se pregătesc continuu pentru a utiliza la maxim capacitățile acestor autospeciale.

PS: imaginile prezentate sunt de la ultimele antrenamentele ale șoferilor noștri, desfășurate în colaborare cu Transylvania Offroad privind utilizarea tracțiunii integrale pe pante abrupte și teren accidentat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.