O nouă autospecială destinată intervențiilor și salvării de la înălțime

Sâmbătă, 25 Mai 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

O noua autospeciala destinata interventiilor si salvarii de la inaltime | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul” al județului Covasna a operaționalizat o nouă autospecială destinată intervențiilor și salvării de la înălțime care este folosită în zona de competență a Secției de Pompieri Târgu Secuiesc, fiind un real folos pentru stațiunea Covasna, unde există o serie de clădiri înalte de tip hotel.

Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțimi este prevăzută cu o nacelă în care pot urca trei pompieri pentru a asigura intervențiile specifice, dar și cu un lift cu o capacitate de două persoane.

Autoscara mecanică servește atât la stingerea incendiilor, cât și la operațiuni complexe de salvare de la o înălțime de până la 42 de metri, dar poate fi folosită și ca macara, având un troliu pentru a ridica o greutate de maxim 300 kg.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.