Dotări mai performante, intervenții mai eficiente!

Miercuri, 03 Iulie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

Dotari mai performante  interventii mai eficiente | imaginea 1 Ca urmare a implementării unui proiect transfrontalier INTEREG RO-HU în judeţul Arad, ISU Arad a fost dotat cu tehnică nouă de intervenţie, pentru a putea fi mereu alături de oameni atunci când au nevoie!

  • 3 ambulanțe SMURD tip B destinate transportului personalului paramedical la locul intervenției și a materialelor medicale necesare tratamentelor, transportul pacienților la unitatea spitalicească.
  • 1 Autospecială de stingere cu apă şi spumă, capacitate 5000 litri apă și 800 l spumă, cu modul pentru descarcerare și kit de prim ajutor destinate intervențiilor operative pentru stingerea incendiilor și descarcerare.
  • 20 electropompe pentru intervenția în situații de urgență generate de inundații. Electropompele au o capacitate mai bună de evacuare a apei din subsoluri sau fântâni față de motopompele aflate acum în dotarea subunităților. Pentru fiecare electropompă se va achiziționa și câte un costum impermeabil de protecție a salvatorilor.
  • 1 Autospecială de lucru și salvare la înălțimi cu nacela de 20 m cu sistem de calare în spații înguste destinată intervenției la înălțime, stingerii incendiilor, salvării persoanelor. Autospeciala având un gabarit mai redus este ușor de folosit în zonele urbane.
  • 2 ATV-uri cu un sistem special de construcție destinate unităților de pompieri, cu apă și spumă pentru stingerea incendiilor de litieră, vegetație uscată în zone greu accesibile.
  • 1 autocisternă de transport apă potabilă cu o capacitate de 10.000 litri, destinată transportului apei potabile către populația afectată de secetă sau în caz de avarie la reţele de apă potabilă.
  • 1 autocar de transport personal de 32 de locuri, destinat transportului la intervenție a personalului de intervenție la locul producerii unei situații de urgență de amploare, transportul personalului din cadrul modulului județean de intervenție la seism, al personalului medical care încadrează autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități.
  • 1.155.400 Euro fonduri europene cu sprijinul și co-finanțarea Consiliului Județean Arad.

Pompierii arădeni mulţumesc pentru sprijin și implicare Consiliului Judeţean Arad.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.