Achiziţie a două autospeciale pentru stingerea incendiilor în zone greu accesibile

Vineri, 29 Noiembrie 2019Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Achizitie a doua autospeciale pentru stingerea incendiilor in zone greu accesibile | imaginea 1 ISU Braşov a participat la prezentarea celor două autospeciale pentru stingerea incendiilor în zone greu accesibile, achiziţionate de Primăria Municipiului Brașov, care vor intra în dotarea pompierilor braşoveni.

Luni, 25 noiembrie, a.c., în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate cele două autospeciale destinate intervenţiei la stingerea incendiilor în mediul urban, în zone greu accesibile, căi de acces înguste, în pădure sau obiective din zona de munte.

Cele două autovehicule, cu tracțiune 4×4, se pot deplasa rapid, inclusiv pe terenuri accidentate, pentru realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție. Utilizarea apei de stingere se face cu un randament ridicat, inclusiv în spaţii închise. Totodată, cele două autospeciale pot fi folosite în cadrul unor misiuni de descarcerare uşoară.

Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Braşov, Lt. col. Marciu Lucian a declarat: „Mulțumesc Primăriei Municipiului Brașov și Consiliului Local Brașov pentru această achiziție și dotare, sperăm să nu fie necesar să le utilizăm și să nu apară situații de urgență. Mașinile sunt achiziționate special pentru acces în zone înguste, în special Șchei și Poiana Brașov, dar, fiind autospeciale multifuncționale, pot interveni și la incendii de pădure, și chiar în interiorul pădurilor. Au o dotare de top, într-o configurație stabilită de colegii de la SVSU împreună cu noi, iar în momentul de față putem spune că am câștigat încă două autospeciale care ne vor ajuta în misiunile noastre.“

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.