Tehnică de intervenţie nouă, primită de ISU “Basarab I” Dâmboviţa

Marți, 03 Decembrie 2019Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Tehnica de interventie noua  primita de ISU  Basarab I  Dambovita | imaginea 1 În trimestrul IV al anului curent, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa a intrat tehnică nouă de intervenţie, după cum urmează:

Prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU):

  • 4 ambulanţe SMURD tip B (4x4) - achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - regiunea Sud Muntenia, Proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale - regiunea Sud”.
  • o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate (în sistem containerizat) și o bucătărie rulantă auto - achiziţionate prin intermediul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Proiectul „Viziune 2020”.

Tabăra mobilă, compusă din 3 containere identice și o bucătărie rulantă auto, poate fi utilizată ca bază de operații, dar și în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea, în aproximativ trei ore, porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără. În fiecare container sunt: 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp, 10 sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 paturi pliante, 67 saci de dormit, 10 seturi de mese cu bănci.

Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate care pot asigura cazarea persoanelor afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.

  • un autoturism Dacia Duster

Aceste programe se derulează de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență.

Prin intermediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa - 5 motopompe transportabile - Honda (debit de 1210 l/min) Domeniu de utilizare: înlăturarea/diminuarea efectelor inundațiilor și/sau la alimentarea cu apă la incendiile de vegetație. - 5 motosuflante portabile de mare putere (2,8 kW/3,8 CP) Domeniu de utilizare: stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure

  • platformă metalică (aluminiu) cu înălţime reglabilă (pentru autospeciala de descarcerare grea) Domeniu de utilizare: pentru echipajele de intervenție care acționează pe autospeciala de descarcerare grea, la intervențiile în caz de accidente, la autocamioane cu înălțime mare.

  • remorcă auto cu bazin de apă și instalație specială de stingere a incendiilor Domeniu de utilizare: ca rezervă de apă pentru stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure. Remorca se poate atașa la autovehiculele din dotarea inspectoratului sau la vehiculul UTV (special dotat cu instalație de stingere). Are în componenţă: bazin din polietilenă de 600 l; motopompă Honda cu racorduri rapide; sistem semirigid cu furtun tip D, cu țeavă de refulare mutifuncțională; furtune de absorbție și cuple rapide de prindere.

  • 30 saci portabili cu apă, echipaţi cu pistol de stropire Domeniu de utilizare: stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure Caracteristici tehnice: volum-15 l; presiune de lucru 3-5 bar; jet de acţiune-max. 7 m;

  • cort gonflabil cu instalaţie de climatizare (capacitate:10 persoane, suprafaţă: 40mp, două instalaţii portabile de aer condiţionat) Domeniu de utilizare: cazare personal intervenție; funcționare ca punct comandă și conducere; depozitare bunuri necesare intervenției; complementar pentru Punct medical avansat - pe timpul misiunilor desfășurate în zone izolate, atunci când apar situații de intervenții la incendii, calamități, evacuare, victime multiple etc.

  • echipament de protecție pirotehnic (două veste de protecţie antischije şi două căşti de protecţie balistică cu vizor) Domeniu de utilizare: protecţia personalului pe timpul misiunilor pirotehnice

Aceste echipamente au fost achiziţionate prin fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, instituţie cu care există o colaborare excelentă şi căreia pompierii dâmboviţeni îi mulţumesc pentru sprijinul acordat, an de an, în activitatea de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi, implicit, în asigurarea fondurilor necesare pentru dotarea cu unele echipamente şi tehnică necesară desfăşurării în condiţii optime a acţiunilor de intervenţie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.