Noi autospeciale și echipamente achiziționate la ISU Timiş

Marți, 23 Martie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis, Foto Lau

Noi autospeciale si echipamente achizitionate la ISU Timis | imaginea 1 Joi, 18 martie a.c., în fața sediului inspectoratului au fost prezentate și operaționalizate noile autospeciale și echipamente achiziționate prin sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Astfel, au fost prezentate două autospeciale de primă intervenție de tip AMAROK, 7 motopompe transportabile cu tun independent, 7 motofierăstraie și un sonar pentru căutare-salvare în mediul acvatic.

De asemenea, în urma implementării unor proiecte transfrontaliere România-Ungaria (ROHU72,) din fonduri europene au fost achiziționate trei autospeciale complexe de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare și prim ajutor, dintre care o autospecială având și sistem de hidroperforare.

Aceste proiecte au fost implementate în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIVEST. La această activitate a participat domnul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și domnul Sergiu Bălașa, directorul asociației ADIVEST.

Pe parcursul ultimilor ani, ISU Timiș a beneficiat în mod constant de sprijinul Consiliului Județean Timiș în ceea ce privește dotarea cu tehnică și echipamente performante de intervenție. Toate aceste noi echipamente vin în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate.

Colaborarea cu instituțiile publice locale pentru achiziționarea de autospeciale noi și tehnică de intervenție care să ajute la îndeplinirea cu succes a misiunii de salvare de vieți și protejarea bunurilor cetățenilor județului Timiș, este unul din obiectivele principale ale unității și în anul 2021. Stabilirea acestor parteneriate ajută în asigurarea unui răspuns eficient în situații de urgență și au rolul de a proteja cetățenii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.