Pompierii prahoveni au recepționat o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure

Joi, 25 Martie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Pompierii prahoveni au receptionat o autospeciala pentru stingerea incendiilor de padure | imaginea 1 Autospeciala dispune de o mobilitate ridicată în zonele greu accesibile (capacitate off-road şi tracţiune 4x4), iar dotarea acesteia permite alimentarea cu apă şi din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj, mai ales atunci când intervenţia se desfăşoară în locuri fără alte surse de apă.

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată, cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială, care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.