Echipamente noi în dotarea ISU Vaslui

Luni, 14 Iunie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Echipamente noi in dotarea ISU Vaslui | imaginea 1 Cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Vaslui, ISU Vaslui a fost dotată cu o pernă de salvare, care va merge pe viitor la fiecare alertă la înălțime. În acelaşi timp, şi Primăria comunei Hoceni şi-a exprimat disponibilitatea de a cumpăra o pernă pneumatică, aceasta urmând a intra în dotarea Secţiei de Pompieri Huşi.

Pernele pentru salvări au dimensiuni relativ apropiate şi vor fi folosite împreună cu celelalte tipuri de tehnică primite de la IGSU. Dimensiunile sunt de cca 4 metri lăţime şi 2 metri înălţime, iar timpul de umflare al pernelor variază între 30-60 de secunde.

Conform cărţii tehnice, perna de salvare din dotarea Detaşamentului de Pompieri Vaslui suportă sărituri de la 25 de metri, în timp ce salteaua pneumatică care va intra în dotarea Secţiei de Pompieri Huşi este utilă pentru salvarea persoanelor de la 16 metri înălţime.

Pernele de salvare se utilizează ca ultimă soluție, în situații excepționale, în cazul incendiilor la clădiri înalte sau în cazul tentativelor de suicid, prin aruncare de la înălțime, având în vedere că există pericolul vătămării corporale a persoanelor, dacă nu respectă recomandările personalului specializat cu privire la salt.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.