Flota ISU Mureş este mai bogată cu o autospecială de transport victime

Miercuri, 30 Iunie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Flota ISU Mures este mai bogata cu o autospeciala de transport victime | imaginea 1 Miercuri, 23 iunie a.c., Fundația Mihai Eminescu Trust din municipiul Sighișoara a donat Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș o autospecială de transport victime în caz de accident ori dezastru, în afara oricărei amenințări de natură biologică (pentru transportul pacienților înalt contagioși).

Predarea cheilor autospecialei a avut loc la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Sighișoara, într-un cadru festiv. Președintele fundației, doamna Caroline Fernolend, i-a înmânat cheile domnului Inspector-şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, Colonel Călin-Ioan HANDREA.

La eveniment au participat: prefectul județului Mureș, doamna Cristina-Mara TOGĂNEL, primarul municipiului Sighișoara, domnul Ioan-Iulian SÎRBU, șeful UPU SMURD Târgu-Mureș, doamna doctor Maria SALANȚA și personal din cadrul ISU Mureș.

Autospeciala a fost prezentată de către Șeful Centrului de Formare Formatori și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul ISU Mureș, domnul căpitan Alin MOLDOVAN. Aceasta este utilizată pentru transportul pacienților înalt contagioși.

Autospeciala este realizată pe un șasiu Mercedes Sprinter, pe care s-a amplasat o suprastructură din panouri sandwich, placate pe interior cu inox, ceea ce permite utilizarea celor mai puternici agenți dezinfectanți.

În încheiere, se aminteşte faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș colaborează cu Fundația Mihai Eminescu Trust de aproape 10 ani.

Pe această cale, reprezentanţii ISU Mureş doresc să mulțumească Fundației Mihai Eminescu Trust pentru sprijinul acordat comunității, prin donarea Autospecialei pentru transportul pacienților înalt contagioși. De asemenea, se adresează mulțumiri invitaților care au participat la eveniment.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.