Noi mijloace tehnice în dotarea ISU Timiş

Marți, 28 Decembrie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Noi mijloace tehnice in dotarea ISU Timis | imaginea 1 Parteneriatul cu Administraţia Publică Locală continuă. Astfel, miercuri, 22 decembrie a.c., în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, s-a desfășurat activitatea de predare-primire a noilor mijloace tehnice, achiziționate prin sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Cea mai importantă achiziție o constituie 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚 𝐅𝐨𝐫𝐝 𝐑𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 din categoria mijloacelor de primă intervenție și comandă. Aceasta este dotată cu un rezervor de 200 litri de apă și o pompă de ultra înaltă presiune, echipament de descarcerare, instalație de iluminat și echipamente de tăiere.

Acest tip de autospeciale sunt foarte eficiente la misiunile de stingere a incendiilor la autovehicule, incendii de locuințe în fază incipientă și alte asemenea acțiuni. Datorită dimensiunilor reduse, autospeciala va străbate cu eficiență aglomerația urbană, reducând considerabil timpul de răspuns la intervenție.

Totodată, în cadrul aceluiași eveniment au fost recepționate 𝟏𝟎 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 destinate salvării persoanelor din mediu acvatic. Având o masă redusă și o capacitate de 4 persoane, acestea pot fi lansate cu ușurință la apă. Ambarcațiunile au fost distribuite celor 7 subunități ale inspectoratului.

Nu în ultimul rând, în dotarea echipajului CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear), din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, va intra un 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐳𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐚𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐦𝐞𝐭 𝐆𝐓𝟓𝟎𝟎𝟎 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚. Acesta este un gazcromatograf FTIR portabil și este un model de ultimă generație, fiind unic în țară la momentul actual.

Analizorul are capacitatea de a măsura simultan 50 de gaze, analizarea făcându-se la temperatura mediului ambiant. În momentul de față, aparatul are deblocată o librărie de 25 de substanțe, cu posibilitatea upgradării la o librărie de aproape 400 de substanțe, pe care nu doar că le poate detecta, dar le poate și măsura concentrația.

În ultimii ani, Consiliul Județean Timiș a fost un partener constant în îndeplinirea obiectivelor ISU Timiş privind înlocuirea autospecialelor vechi și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați. Aceste dotări îi ajută să fie mai eficienți în salvarea vieții și protejarea bunurilor cetățenilor județului Timiș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.