Și pompierii argeșeni au primit “cadouri” de la Moș Crăciun

Duminică, 02 Ianuarie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Si pompierii argeseni au primit  cadouri  de la Mos Craciun | imaginea 1 Prin Proiectul POR 2014-2020, “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale Sud”, în dotarea ISU Argeș au intrat două noi autospeciale de transport victime multiple.

Acestea au fost repartizate către Detașamentele de Pompieri Pitești și Curtea de Argeș. Fiecare are o capacitate de transport de până la 12 persoane simultan, inclusiv echipajul, iar numărul de pacienți care pot fi transportați va fi stabilit în funcție de starea lor.

Autospeciala va putea fi folosită în cazul situațiilor de urgență deosebite cu victime multiple și este echipată cu aparatură digitală, de generație nouă, pentru monitorizarea și asigurarea asistenței medicale pacienților, iar aceasta permite și deplasarea în teren greu accesibil, fiind dotată cu tracțiune 4x4 și un troliu.

Cu sprijinul structurilor ierarhic superioare, prin proiectele demarate, se urmărește dotarea și îmbunătățirea capacității de intervenție a pompierilor profesioniști, astfel putând face față la noi provocări în misiunile de salvare și nu numai.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.