Noua autospecială pirotehnică din dotarea ISU Suceava a avut primele două intervenții

Marți, 12 Aprilie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Noua autospeciala pirotehnica din dotarea ISU Suceava a avut primele doua interventii | imaginea 1 Prima intervenție a avut loc în cursul zilei de marți, 5 aprilie a.c. În urma unor săpături de recondiţionare a șanturilor de scurgere de pe raza localității Slătioara, lucrătorii au găsit un obiect metalic, pe care pirotehniștii l-au identificat ca fiind un proiectil exploziv, calibrul 100 mm, provenind din Primul Război Mondial.

A doua intervenţie a avut loc în cursul zilei de miercuri, 6 aprilie a.c., pe raza localităţii Boroaia. La faţa locului, echipa pirotehnică a identificat un proiectil perforant de calibrul 47 mm.

Autospeciala pirotehnică deține un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor, în diferite medii.

De asemenea, în dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor, precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transport explozivi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.