Autospecială de mare capacitate, în dotarea ISU Sibiu

Luni, 15 August 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Autospeciala de mare capacitate  in dotarea ISU Sibiu | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost dotat cu o autospecială de mare capacitate. Începând de marţi, 9 august a.c., parcul auto al ISU Sibiu a fost dotat cu cea mai nouă autospecială existentă în acest moment în dotarea pompierilor, la nivel național, gata să intre în intervenții.

Aceasta va funcționa în cadrul Secției Miercurea Sibiului și are cea mai mare capacitate de stingere. Autospeciala are o capacitate de 10.000 de litri de apă și 400 de litri de spumogen și face parte dintr-un total de 200 de autospeciale care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 - Program Operațional Infrastructură Mare.

Mașina de intervenție poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

Accesoriile de pe această autospecială sunt unele performate, de ultimă generație, fapt ce vine nu doar în sprijinul pompierilor, ci și în sprijinul direct al comunității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.