Două autocisterne pentru transportul apei, în dotarea ISU Giurgiu

Miercuri, 21 Septembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Doua autocisterne pentru transportul apei  in dotarea ISU Giurgiu | imaginea 1 Două autocisterne pentru transportul apei au fost achiziționate de Consiliul Județean pentru structurile operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, prin intermediul unui proiect european. Recepția acestora a avut loc, miercuri, 14 septembrie a.c., la sediul Detașamentului de Pompieri Giurgiu.

Autocisternele au o capacitate de 20.000 litri, sunt dotate cu pompe de refulare a apei și reprezintă o sursă importantă de alimentare în cazul producerii unor incendii de amploare la nivelul județului, urmând să fie repartizate Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal.

Achiziționarea acestora s-a realizat în cadrul proiectului “Parteneriate pentru prevenirea dezastrelor pentru o regiune sigură”, implementat de Consiliul Județean Giurgiu, în parteneriat cu filiala Giurgiu a Crucii Roșii, Crucea Roșie Bulgară, Universitatea “Angel Kancev” din Ruse și Clusterul de business și inovație din Ruse, ISU Giurgiu având calitatea de beneficiar final.

Prin intermediul aceluiași proiect, inspectoratul a mai beneficiat de o cameră cu braț telescopic pentru căutare-salvare, iar până în anul 2023, va mai primi două aparate de protecție respiratorie cu termoviziune integrată în mască.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.