O nouă autospecială, în dotarea ISU Călărași

Marți, 27 Septembrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

O noua autospeciala  in dotarea ISU Calarasi | imaginea 1 O autospecială de stingere a incendiilor, cu o capacitate de 10.000 litri de apă și 400 de litri de spumogen, a fost operaţionalizată la Garda de Intervenţie Budeşti, începând cu data de 22 septembrie a.c.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Are tracțiune 6x6, poate folosi tunul de apă și în timp ce se deplasează, iar unul dintre multele avantaje este că poate fi alimentată direct din surse de apă fără presiune. Autospeciala va fi încadrată de pompierii militari cu experienţă din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti.

Această autospecială face parte dintr-un total de 200 autospeciale care sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

De asemenea, reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate pentru inspectorat, având în vedere că subunitățile operative încă dețin şi tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

CARACTERISTICI GENERALE ALE AUTOSPECIALEI: capacitatea rezervorului de apă: 10.000 litri; capacitatea rezervorului de spumă: 400 litri; viteză maximă: limitată electronic la 100 km/h; debit maxim al pompei de refulare a apei: 4000 litri/minut; tracțiune 6x6 cu punți duble pe spate; dotată cu accesorii specifice stingerii incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.