O nouă autospecială de intervenție, în dotarea ISU Timiș

Luni, 02 Ianuarie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

O noua autospeciala de interventie  in dotarea ISU Timis | imaginea 1 Joi, 29 decembrie, în prezența comenzii inspectoratului, a viceprimarului Municipiului Lugoj, a unor reprezentanți din cadrul structurilor MAI și MAPN, dar și a întregului personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj, a avut loc prezentarea și operaționalizarea unei noi autospeciale de intervenție.

Autospeciala are o capacitate de 4000 l de apă, 200 l de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență.

Aceasta a fost achiziționată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgențî, România, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Noua autospecială de stingere va asigura intervențiile și misiunile specifice în cele 78 de localități (comune și sate) din raionul de intervenție a Detașamentului de Pompieri Lugoj, asigurând un răspuns mai prompt și mai eficient în situații de urgență, pentru protecția populației.

Se adresează mulțumiri Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru sprijinul acordat în înnoirea parcului auto cu autospeciale moderne și eficiente!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.