Cel mai nou poligon de antrenament a fost inaugurat la Iași

Luni, 13 Februarie 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Cel mai nou poligon de antrenament a fost inaugurat la Iasi | imaginea 1 Cel mai nou poligon de antrenament pentru pregătirea de specialitate a salvatorilor a fost inaugurat, joi, 9 februarie a.c., la Iași.

Noul centru de pregătire este primul de acest gen din țară și va asigura nevoile de formare profesională a personalului care execută misiuni de cercetare și evaluare CBRN, pirotehnic, căutare canină, alpinism, intervenții în mediul acvatic, stingere, acordare de prim ajutor calificat și descarcerare, salvări de la înălțimi, căutare și salvare din medii ostile vieții (dărâmături, subsoluri, tuneluri, puțuri și grote etc.), precum și a altor structuri operative, pentru creșterea capacității motrice, armonizarea lucrului în echipă și, totodată, creșterea eficienței intervenției în diferite situații de urgență.

Valoarea proiectului a fost de peste 4 milioane de euro și a fost finanțat de către Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, în cadrul proiectului SMURD 2 și reprezintă doar o parte din seriile de investiții prevăzute în cadrul acestuia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.