Patru UTV-uri, în dotarea ISU Dolj

Luni, 27 Februarie 2023Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Patru UTV uri  in dotarea ISU Dolj | imaginea 1 La sfârșitul lunii ianuarie 2023, patru cvadricicluri pentru stingerea incendiilor forestiere (UTV-uri), dotate cu platformă pentru transportul acestora, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltenia” al județului Dolj.

Cele patru UTV-uri vor deservi subunitățile de intervenție din zona transfrontalieră și vor asigura o mobilitate crescută a acestora pentru intervenția în zone greu accesibile. Acestea au două locuri și sunt dotate cu instalație de stingere incendiu, troliu electric, au tracțiune integrală, și sunt prevăzute cu mijloace moderne de semnalizare acustică și luminoasă.

Cele patru UTV-uri au fost achiziționate în cadrul proiectului “Combaterea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj și Lom, Montana“, cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, Axa prioritară 3 – O regiune sigură, al cărui lider este Consiliul Județean Dolj, iar parteneri I.S.U. Dolj, I.J.J. Dolj, și primăria Lom – Bulgaria.

Obiectivul investiției îl constituie îmbunătățirea managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră prin creșterea capacității de reacție a structurilor responsabile cu atribuții în situații de urgență, în special pentru combaterea incendiilor forestiere din regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Montana).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.