Încă o armă în lupta cu incendiile, în dotarea ISU Maramureș

Luni, 13 Martie 2023Maramures
Sursa Foto: Facebook ISU Maramures

Inca o arma in lupta cu incendiile  in dotarea ISU Maramures | imaginea 1 Săptămâna trecută, a intrat în dotarea I.S.U. Maramureș încă o armă în lupta cu incendiile: un container modular PSI Abroll, de tip rezervor, pentru transport apă, prevăzut cu motopompă transportabilă.

Utilajul a fost testat miercuri, 8 martie a.c., în cadrul unui exercițiu, de către personalul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian”. Containerul, care este transportat la intervenții cu un autocamion, are o capacitate de 10.000 de litri de apă, iar la nevoie poate asigura și refularea acesteia, prin intermediul motopompei aferente.

Acesta este un avantaj deosebit, în orice tip de acțiune pentru stingerea incendiilor, mai ales în zonele în care nu există surse de alimentare cu apă în apropiere, cum este cazul la cele mai multe dintre incendiile de vegetație uscată.

Containerul, în valoare de circa 320.000 de lei, a fost achiziționat de către Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul deosebit al președintelui acestuia, domnul Ionel Ovidiu Bogdan, pentru continuarea dotării cu tehnică modernă de intervenție, în vederea creșterii eficienței intervențiilor în situații de urgență a serviciilor profesioniste.

Operaționalizarea containerului, în cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, constituie un pas înainte în asigurarea gestionării eficiente a situațiilor de urgență, în sprijinul comunității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.