8 noi autospeciale de intervenție, în dotarea inspectoratelor din țară

Luni, 01 Mai 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

8 noi autospeciale de interventie  in dotarea inspectoratelor din tara | imaginea 1 Vineri, 28 aprilie a.c., 8 autospeciale de stingere cu pulbere, achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020, completează parcul auto al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor de mari proporții înregistrate la obiectivele industriale mari, cu precădere în domeniile: petrochimic, energetic, chimic, transporturi, electronic etc.

De asemenea, acestea au fost proiectate să corespundă unui regim de exploatare intens, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate. Acestea vor pleca către județele: ISU București-Ilfov, ISU Argeș, ISU Bacău, ISU Bihor, ISU Constanța, ISU Prahova și ISU Mureș.

Totodată, în dotarea IGSU, cu titlu de donație, au intrat și 𝟭𝟱 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗯𝘂𝘇𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁, prin proiectul finanțat din partea Organizației Internaționale pentru Migrație – Misiunea din România, organizație ce face parte din sistemul Națiunilor Unite, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii și a Republicii Coreei de Sud.

Microbuzele vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor de transport ale migranților, refugiaților și altor membri ai comunităților locale din România, în special în zonele de competență ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență de pe granița de Nord, Nord – Est și Est a României.


Achiziționarea tehnicii de intervenție performantă care să asigure servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni este și va rămâne o prioritate, astfel că și în perioada următoare vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue, în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim acoperite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.