Achiziții de autospeciale noi și echipamente specializate

Miercuri, 10 Mai 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Achizitii de autospeciale noi si echipamente specializate | imaginea 1 Pentru a asigura un răspuns rapid și eficient în situații de urgență, fie că vorbim de natura dezlănțuită sau acțiune umană, este nevoie de oameni bine pregătiți și autospeciale complet echipate și dotate.

Acesta a fost și motivul pentru care s-a implementat proiectul: “Acțiuni comune pentru prevenirea dezastrelor naturale și provocate de om de la granița româno-ucraineană”, de către ISU Botoșani, comunele Concești și Havârna, împreună cu Consiliul Local Mămăliga din districtul Cernăuți.

Primăriile din Concești și Havârna și Mămăliga și-au achiziționat autospeciale de primă intervenție și comandă, dar și echipamente specializate pentru asigurarea intervenției rapide în caz de urgență. ISU Botoșani a ales să investească în modernizarea bazei sportive de antrenament pentru salvatori de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi.

Totodată, a fost elaborat un plan comun de acțiune cu scopul instruirii pompierilor militari și voluntari pentru intervenție în situații de urgență. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Comun România-Ucraina ENI-CBC 2014 - 2020 (mai multe informații despre program pot fi accesate la link-ul: http://www.ro-ua.ro-ua-md.net/ro/ Se adresează mulțumiri tuturor pentru implicare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.