O autospecială pentru transport roboți, în dotarea ISU Brașov

Marți, 13 Iunie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

O autospeciala pentru transport roboti  in dotarea ISU Brasov | imaginea 1 𝐎 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯!

De joi, 8 iunie a.c., 𝐨 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭̦𝐢, achiziționată în cadrul 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐔𝐍𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟎, completează parcul auto al ISU Brașov. În prezența domnului prefect Mihai-Cătălin Văsii, s-au prezentat noile echipamente intrate în dotarea pompierilor brașoveni.

Autospeciala este destinată intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

Fiecare autospecială conține câte 𝐝𝐨𝐢 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭̧𝐢 𝐜𝐮 𝐦𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜 𝐬̧𝐢 𝐝𝐨𝐢 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭̧𝐢 𝐜𝐮 𝐦𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜 al căror control se face prin intermediul telecomenzii fără fir, tip joystick, cu tabletă, un lift hidraulic de încărcare-descărcare a roboţilor, un compartimentul de depozitare a roboţilor şi a accesoriilor și staţia de încărcare a bateriilor necesare funcţionării roboţilor şi a altor echipamente.

O astfel de autospecială cosă aproape 7 milioane de lei (cu TVA inclusă). De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.

Acești roboți de intervenție au rolul de a intra în zonele care sunt în pericol crescut pentru pompierul în sine, să intervină, au mai multe modalități de intervenție, de stingere, fiind conectați la o mașină de pompieri și gestionați de un pompier de la distanță, au senzori chimic, biologic, radionuclear, pot fi transportați pe ei, pe targă, pacienți și au și alte funcții.

Principalul obiectiv al 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐔𝐍𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟎 este și va rămâne achiziționarea unei tehnici de intervenție performantă, care să asigure cetățenilor servicii de cea mai înaltă calitate, sens în care vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim îndeplinite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.