O nouă autospecială în dotarea ISU Dâmbovița

Joi, 29 Iunie 2023Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

O noua autospeciala in dotarea ISU Dambovita | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița are în dotare o nouă autospecială, care a fost repartizată în cadrul Detașamentului de Pompieri Pucioasa. Tehnica de intervenție este foarte importantă în ceea ce privește îndeplinirea misiunilor cu succes, iar echipamentele moderne cresc operativitatea și siguranța în cadrul intervențiilor salvatorilor.

Noua autospecială este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Aceasta are o capacitate de 10.000 de litri, iar rezervorul pentru spumogen are o capacitate de 400 de litri. Transmisia 6×6 și garda mărită la sol permit o deplasare mult mai rapidă, dar și accesul pe terenuri denivelate.

Acest tip de tehnică de intervenție face parte dintr-un lot de 10 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri și 6 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri care au intrat în dotarea salvatorilor în ultimele zile.

Autospecialele sunt achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.