Noi autospeciale intrate în dotarea ISU Buzău

Vineri, 07 Iulie 2023Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Noi autospeciale intrate in dotarea ISU Buzau | imaginea 1 În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău au intrat o autospecială AT 4003 și un Post Medical Avansat tip I. Autospeciala are o capacitate de 4000 litri de apă, 200 litri de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență.

Aceasta va fi folosită în cadrul misiunilor desfășurate de către pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Buzău și este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Postul Medical Avansat de tip I este format dintr-un cort de tratament şi unul de triaj, adecvate pentru a trata simultan maximum 10 victime. Acesta include medicamentele şi materialele sanitare necesare îngrijirii a 15-20 de pacienţi, dintre care cel puţin 5 aflaţi în stare critică.

Tehnica de intervenție a fost achiziționată prin intermediul proiectului VIZIUNE 2020, ce are ca obiectiv dezvoltarea și consolidarea capacitații de răspuns la dezastre și la evenimente HILP (High Impact Low Probability) a autorităților responsabile, prin dezvoltarea următorilor piloni strategici: terestru, maritim, aerian, respectiv comandă și control.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.