Prima navă multirol de căutare-salvare pe mare a fost lansată la apă

Luni, 03 Iulie 2023Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Prima nava multirol de cautare salvare pe mare a fost lansata la apa | imaginea 1 Vineri, 30 iunie a.c., la Șantierul Naval Damen din municipiul Galați a avut loc evenimentul prilejuit de 𝗺𝗮𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗲𝗼𝘀𝗲𝗯𝗶𝘁 𝗶̂𝗻 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶 – 𝗹𝗮𝗻𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗮 𝗮𝗽𝗮̆ 𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗶 𝗻𝗮𝘃𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗿𝗼𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮̆𝘂𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲 𝗺𝗮𝗿𝗲.

Nava este dotată cu cele mai moderne tehnologii și echipamente de intervenție, care vor permite pompierilor să răspundă prompt și eficient în situații de urgență pe apă.

Acest mijloc de mobilitate navală este capabil să execute misiuni operative continue, fără aprovizionare și realimentare până la trei zile, are capacitatea de preluare de până la 50 de supraviețuitori și este proiectată să opereze în toate anotimpurile, atât în Marea Neagră, cât și Marea Mediterană. Totodată, nava va juca un rol crucial în operațiunile de monitorizare și prevenție a riscurilor pe mare.


În luna octombrie a anului 2022 a avut loc semnarea contractului pentru achiziția a două nave multirol destinate salvării de vieți și protejării de bunuri, care sunt proiectate şi construite la şantierul naval din Galaţi, de către constructorul naval Grupul Damen.

Achiziția este finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2021-Viziune 2020 și are valoarea totală de aproximativ 44 mil. de euro.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.