Nouă tehnică de intervenție în dotarea Secției de Pompieri Sânnicolau Mare

Marți, 29 August 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Noua tehnica de interventie in dotarea Sectiei de Pompieri Sannicolau Mare | imaginea 1 Joi, 24 august a.c., 𝐒𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐒𝐚̂𝐧𝐧𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐞 a găzduit prezentarea mijloacelor tehnice care au intrat în dotarea subunităţii.

Activitatea desfăşurată în prezenţa domnilor Inspector-şef, Colonel ing. Lucian-Vasile MIHOC, comandant de subunitate, maior Zoran SIMICI, primar al oraşului, Dănuţ GROZA, consilier județean Marius Hiticaș şi a şefilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă a fost un prilej de a sublinia importanța pregătirii și investițiilor în aceste resurse materiale necesare pentru asigurarea unor servicii de calitate.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național de către cadrele militare, urmată de solemnul ceremonial religios care a dat startul evenimentului.

Prezentarea a inclus o expoziție statică a echipamentelor de intervenție, un punct de informare preventivă și, de asemenea, un exercițiu demonstrativ privind stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical calificat.

Subunitatea pompierilor din Sânnicolau Mare are în raionul de intervenţie 𝟏 𝐨𝐫𝐚𝐬̧, 𝟏𝟕 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞 𝐬̧𝐢 𝟏𝟓 𝐬𝐚𝐭𝐞. În anul precedent, Secţia a intervenit la un număr de 2443 solicitări, dintre care, 785 au fost situaţii de urgență şi 1658 au implicat urgenţe medicale.

De asemenea, evenimentul a oferit ocazia de a admira autospeciala 𝐀𝐓 𝟏𝟎𝟎𝟎𝟎, un vehicul Renault cu o capacitate de 10000 l apă şi 400 litri spumă. Aceasta a fost achizițţionată prin 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗢𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁̧𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗜𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝗠𝗮𝗿𝗲 (𝗣𝗢𝗜𝗠 𝟮𝟬𝟭𝟰-𝟮𝟬𝟮𝟬) - 𝗩𝗜𝗭𝗜𝗨𝗡𝗘 𝟮𝟬𝟮𝟬.

Acesta este un proiect susţinut prin fonduri europene, demarat de către DSU şi IGSU, valoarea lui fiind de 1.698.368 lei. Subunitatea din Sânnicolau Mare continuă să demonstreze dedicarea față de cetățeni și angajamentul față de intervenția promptă și eficientă în situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.