Echipamente și tehnologii noi pentru pompierii brașoveni

Joi, 14 Septembrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Echipamente si tehnologii noi pentru pompierii brasoveni | imaginea 1 O autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare a intrat în dotarea ISU Brașov.

Instalația de lucru cu apă la înaltă presiune și sistemul de hidroperforare existente în dotarea acestei autospeciale prezintă un randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă, precum și beneficiul de atacare a incendiilor din exteriorul spațiilor în care se manifestă arderea.

Totodată, camera de termoviziune cu care autospeciala este echipată poate fi folosită pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces și intervenție.

Autospeciala va deservi Detașamentul 1 de Pompieri Brașov și este achiziționată în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.