Tehnică nouă de intervenție în dotarea pompierilor din cadrul ISU Alba

Joi, 21 Septembrie 2023Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Tehnica noua de interventie in dotarea pompierilor din cadrul ISU Alba | imaginea 1 O autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare, un post medical avansat TIP, o autospecială de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă și o autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă au intrat de curând în dotarea ISU Alba.

Astfel, cu prilejul aniversării zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România, atât invitaților, cât și tuturor cetățenilor care au fost alături de pompieri la acest eveniment, le-au fost prezentate noile dotări ale pompierilor militari.

Aceste autospeciale noi de intervenție, cât și Postul Medical Avansat, sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Reînnoirea parcului auto, cât și reînnoirea tehnicii de intervenție, rămân în continuare o prioritate, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Info Background

Autospecială de Primă Intervenție pentru lucrul cu apă de Înaltă Presiune și Hidroperforare:

  • randament de stingere crescut prin folosirea unei cantități reduse de apă prin hidroperforarea materialelor de construcții şi pulverizarea apei sub formă de ceață, atacand incendiul produs în interiorul unei incinte, din exterior;
  • penetrarea/tăierea oricărui tip de material de construcție.

Autospeciala de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă:

  • autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Autospecială de Stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă:

  • autospeciala este dotată cu rezervoare generoase pentru substanțe stingătoare și accesorii moderne și asigură totodată deplasarea rapidă și realizarea într-un timp foarte scurt a dispozitivului de intervenție, fapt pentru care rezultatele misiunilor vor fi mult mai eficiente.

Post Medical Avansat TIP I:

  • dispune de un cort de tratament și unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de 10 victime;
  • include și medicamentele, materialele sanitare și echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 aflați în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreții, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum și diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.