Autospeciale noi de intervenție, în dotarea Detașamentului de Pompieri Deva

Vineri, 06 Octombrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Autospeciale noi de interventie  in dotarea Detasamentului de Pompieri Deva | imaginea 1 În dotarea pompierilor militari din cadrul I.S.U. Hunedoara a intrat, de curând, tehnică nouă de intervenție pentru gestionarea diferitelor situații de urgență.

Astfel, o „Autospecială de Primă Intervenție pentru lucrul cu apă de Înaltă Presiune și Hidroperforare” și o „Autospecială de Stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă” vor fi folosite în misiunile salvatorilor Detașamentului de Pompieri Deva.

1. „Autospeciala de Primă Intervenție pentru lucrul cu apă de Înaltă Presiune și Hidroperforare” are următoarele caracteristici tehnice:

  • randament de stingere crescut prin folosirea unei cantități reduse de apă prin hidroperforarea materialelor de construcții şi pulverizarea apei sub formă de ceață, atacand, din exterior, incendiul produs în interiorul unei incinte; - penetrarea/tăierea oricărui tip de material de construcție.

2. „Autospeciala de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă” (AT 4003) este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural ce necesită cantități însemnate

de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

De asemenea, autospeciala este pregătită pentru descarcerare și pentru acordarea primului ajutor, fiind dotată cu multiple echipamente speciale, inclusiv cameră cu termoviziune.

Noile autospeciale de intervenție au fost achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul Proiectului „VIZIUNE 2020” finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.