Tehnică nouă de intervenție, în dotarea pompierilor din cadrul ISU Sălaj

Marți, 24 Octombrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Tehnica noua de interventie  in dotarea pompierilor din cadrul ISU Salaj | imaginea 1 O autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare a intrat de curând în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj.

Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență ce se pot produce în raionul de intervenție, periodic, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este preocupat de achiziționarea tehnicii de intervenție performantă care să asigure servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni.

În cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj a fost reînnoit cu o autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare.

Folosirea acestui tip de autospeciale are o serie de beneficii, cum ar fi: randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă; deținerea unui aparat de termoviziune pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere prin hidroperforare, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces/intervenție și un plus de siguranță pentru personalul de intervenție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.