Nouă autospecială de intervenție, în dotarea ISU Hunedoara

Marți, 12 Decembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Noua autospeciala de interventie  in dotarea ISU Hunedoara | imaginea 1 În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a intrat de curând o autospecială de ultimă generație destinată gestionării unor situații de urgență complexe care s-ar putea solda cu victime multiple.

Postul Medical Avansat (PMA) permite triajul persoanelor afectate în cazul incidentelor cu un număr mare de victime, dar poate asigura și primele măsuri măsuri salvatoare de viață sau de stabilizare a răniților.

În cazul situațiilor de urgență care necesită amplasarea Postului Medical Avansat la locul incidentului, intervenția va fi realizată de pompieri împreună cu personal medical de la UPU-SMURD și de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Postul Medical Avansat este format dintr-un ansamblu de 3 corturi, dintre care 2 pentru tratament și unul de triaj, adecvate pentru a trata simultan un număr minim de 30 de victime.

Include echipamente de ventilație și monitorizare pentru cel puțin 3 pacienți simultan. PMA este transportat într-un container compartimentat, dispus pe un autocamion care permite deplasarea în zonele greu accesibile.

De asemenea, Postul Medical Avansat este dotat cu medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare îngrijirii a 50 de pacienți.

Această nouă autospecială de intervenție a fost achiziționată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.